sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Liina tekniikkaa

Aamu alkoi miten alkoi. Olin eilen illalla ystävien kanssa keilaamassa ja siitä ilta jatkui rattoisin merkein. Mutta mutta aamusta hahtuvaiset kehiin ja lattialle pyllistelemään... nyt koneessa pauhaa, ei Lauri Tähkä, vaan makkara :) niin kuin työpaikalla ohjattavani sanoo kun teemme liinoja lahjaksi.

Liinan tekeminen alkaa tästä... otan hahtuvaista ja alan nyppimään siitä pieniä palasia jotka levitän lakanan pätkälle sopivalla paksuudella. Oikean paksuuden löytämisessä oli alussa ongelmia mutta monen epäonnistuneen liinan jälkeen on tullut hyvä näppituntumaa. Hahtuvaista tulee asettaa ristikkäin ja siten että ne huovuttuvat tasaisesti yhteen, tuloksena on mitä kaunein tasainen pohja. Sitten kun olen saanut pohja hahtuvan laitettua paikalleen (tässä voisi käyttää pohjassa montaakin väriä mutta ainakaan minulla ei ole yksikään sellainen vielä onnistunut) alan nyppimään kukkia pinnalle.














Repäisen hahtuvasta sopivan pituisen palan, levitän sen auki ja asetan terälehden paikalleen. Tässä on oltava tarkka jottei laita liikaa hahtuvaa pohjahahtuvan päälle vaan sopivasti jottei liina huovutu liikaa eli meni kurttuun siitä kohden tai siihen voi tulla reikä.


Tuossa liina kukkien kera valmiina ja sitten efektivärien laitto vuorossa. Nyt käytin näitä kolmea tai itse asiassa neljää sävyä. Kukan keskelle laitoin tummemmalla keskustan ja pieniä vivahteita terälehtiin.


Tässä liina valmiina muovitettavaksi eli laitan siihen päälle leikatun jätesäkin, levitän toisen saman levyisen lakanan päälle ja rullaan sen tiukaksi rullaksi jonka köytän narulla tiiviiksi paketiksi. Sitten vain koneeseen huovuttumaan toisen villapaidan kanssa ja innolla odottamaan mitä sieltä tuleman pitää.... hiiiiii...
Tässä tämä hilpeyttä aiheuttava makkara :D


Lopputulokseen en ollut ollenkaan tyytyväinen. Liinan värit näyttivät kuivana hyvin sointuvilta mutta nyt huovuttamisen jälkeen tiedän että tämän värin kanssa ei violetti käy efektivärinä. Mutta varmasti joku toinen näkee liinan eri valossa kuin minä, minun silmääni tämä ei miellytä. Laitoin toisen liinan tulemaan ja kokeilen siihen eri värisävyjä. Nyt olisi vuorossa violetti sävy ja jo huovutamisavaiheessa pelkään ettei sen värit sovellu toisiinsa mutta katsotaan mitä tuleman pitää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti