torstai 22. heinäkuuta 2010

Sytykeruusut

Pitkällisen kananmunakennojen keräämisen jälkeen sain nyt aikaiseksi tehdä niitä niin kuuluisia sytykeruusuja. Suuri kiitos työpaikan kolleekoille jotka jaksoivat kennoja minulle säästellä, mitähän seuraavaksi sieltä kerään :D
Ensin alkoi repiminen ja sommittelu joka ei ollut niin helppoa alkuun ennen kuin opin mikä on sopivan näköinen. Sytykeruusut tulivat valmiiksi vanhempien asuntoautossa kuin olimme matkalla kalajoelle. Sisko innostui asiasta ja teki ruusuja kanssani hulpeissa tunnelmissa.





Seuraavana aamuna sulattelin kynttilöitä ja ajatuksena oli tehdä vaaleanpunaisia ruusuja mutta toisin kävi. Tämän kertaisesta erästä opin sen että massaan on laitettava väriainetta jotta saan sellaisia ruusuja joiden väriin olisin tyytyväinen. Muuten puuha oli kerrassaan hupaisaa.
Lopputulos tässä. Kennon harmaa väri on niin hallitseva että väriaineen lisäys on paikallaan. Muuten niistä tulee kerrassaan ihania ruusuja ja todellakin ovat toimivia. Lämmittelin vanhempien pihasaunaa näillä ja jo yksi tai kaksi ruusua riitti sytyttämään kaikki pesässä olleet puut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti